Device Frame

LOCATION TARGETING PLATFORM

Bureau Basket beheert een gepatenteerd platform waarmee de verschillende locatiesignalen van mobiele telefoons worden opgevangen. Via GPS, GSM, Wifi en apps volgen we van miljoenen telefoons de dagelijkse locatiebewegingen. Dit levert zeer relevante data op die inzicht geven in iemands shopgedrag en lifestyle. We zien waar, wanneer en hoe vaak iemand winkelt, sport, studeert, uit eten gaat, et cetera. Iemand die vaak in dure winkels komt heeft wat meer te besteden, telefoons op het schoolplein hebben jonge kinderen en mensen die keukenzaken bezoeken zijn bezig met een aanstaande verbouwing. Vanuit de koppeling met de gebruikte apps filteren we op geslacht, leeftijdscategorie en interesses. 

Adverteren

Op basis hiervan sturen we relevante advertenties naar de mobiele telefoon van jouw doelgroep. Dit kan real-time, bijvoorbeeld als iemand bij jouw concurrent shopt. Maar ook achteraf, op ieder gewenst moment. Deze advertenties worden vertoond in de apps die een doelgroeppersoon het meest gebruikt. We kopen daarbij via programmatic buying advertentieruimte in met alle bekende online exchanges. Google is hier het meest sprekende voorbeeld van. Zo is jouw advertentie zichtbaar in apps die een specifiek doelgroeppersoon het meest gebruikt. Dat kan iedere app zijn; van nieuws- en weerapps tot spelletjes. Voorbeelden zijn o.a. AD, Telegraaf, NU, Buienradar, RTL Nieuws, Live Weer, Solitaire, maar ook Uitzending Gemist en RTL XL. We zien precies wie op deze mobiele advertenties klikt. Dat kan bijvoorbeeld naar jouw website zijn om meer informatie te krijgen over een product of winactie, maar ook een live routekaart naar jouw winkel.

Footfall

Ook na het vertonen van deze advertenties blijven we de locatie van de ID’s volgen. Zo kunnen we jouw doelgroep heel gericht naar een verkooplocatie sturen. Deze footfallcampagnes tonen precies aan hoeveel mensen naar aanleiding van een mobiele advertentie in een winkel of voor jouw speciale locatie zijn geweest. Inclusief aanvullende data, zodat je echt een beeld krijgt van de mensen die bij jou over de vloer komen.

Retargeting

De doelgroep wordt door middel van een campagne gestimuleerd om door te klikken naar jouw website. Een groot deel van deze traffic zal de pagina bekijken en verlaten zonder verdere actie te ondernemen. Het is goed om deze mensen opnieuw te stimuleren met een advertentie. Ruim 80% van al je websitebezoekers komt namelijk niet uit zichzelf terug. Wij faciliteren daarom de gehele cross device retargeting, onder andere via het netwerk van Google en social media kanalen als Facebook, TikTok, Pinterest, LinkedIn, YouTube en Instagram.

Cases & Creaties